Europees onderzoek voor patiënten met pijn

Een nieuw Europees pijn onderzoek is gestart: https://www.surveymonkey.co.uk/r/PAE-Nederland

Pain Alliance Europe (PAE) is een Europese pijn organisatie van Europese platform organisaties, waarbij het hoofddoel is de verbetering van het leven met chronische pijn, de kwaliteit van leven met chronische pijn en om de stem van chronische pijn patiënten te laten horen binnen Europa.

Een op de vijf personen in Europa, 100 miljoen personen, lijden aan chronische pijn. De kosten hiervan voor de gezondheidszorg en maatschappelijke kosten bedragen binnen Europa meer dan 450 miljoen.
Van de personen met pijn, is 21% niet in staat is om te werken. Van de mensen met een baan ervaren
48 miljoen de gevolgen van pijn in hun werksituatie. De Europese organisatie (PAE) heeft een vragenlijst samengesteld om de gegevens te verzamelen van personen met pijn, hun dagelijks leven, de ervaringen, de behandeling en revalidatie.

PAE wil informatie verzamelen over chronische pijn en aan het einde van dit jaar de resultaten presenteren als Europese platform organisatie.
Een van de PAE projecten, Pain Patient Pathway Recommendations, verzamelde al gegevens van verschillende landen, politici, professionals in de gezondheidszorg en vrijwilligers.

Nu is er een vragenlijst beschikbaar in verschillende talen en dus ook in het Nederlands.
Het doel van PAE is om op een eenvoudige manier vergelijkbare informatie vanuit verschillende landen beschikbaar te krijgen. Wij hopen dat ook in Nederland en België heel veel personen bereid zijn de vragenlijst in te vullen om hiermee een goede vergelijking te kunnen maken. Het is zeker waardevol om gegevens voor de vergelijking van Nederland en België  op het gebied van behandeling en revalidatie te kunnen vergelijken met gegevens met Europese landen.

https://www.surveymonkey.co.uk/r/PAE-Nederland

Het invullen van de vragenlijst duurt circa 7 minuten
Wij zijn u bij voorbaat dankbaar voor uw medewerking
t.z.t. kunt u via www.pijnplatform.nl en www.pae-eu.eu de uitkomst van deze monkey survey vinden

PIJNPLATFORM NEDERLAND

PO BOX 2254
2301 CG LEIDEN THE NETHERLANDS

TEL. +31(0) 6-20611387 INFO@PIJNPLATFORM.NLWWW.PIJNPLA TFORM.NL
CHAMBER OF COMMERCE; NL 27340271 BANK: 100 34

IBAN / SEPA: NL58INGB0000010034 BIC: INGBNL2A
BTW / VAT: NL820619498B01

 

Informatie > Patiënteninformatie > Europees onderzoek voor patiënten met pijn


backtotop